Anasayfa > Manisa > Kız Öğrenci Yurtları > Demirci Leyla Hanım Kız Yurdu

Demirci Leyla Hanım Kız Yurdu

Demirci Leyla Hanım Kız Yurdu

Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Manisa’nın Demirci ilçesinde bulunmaktadır. Öncelikle ilçe hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Demirci, Manisa’nın en uzak ilçesidir. Manisa-Demirci arası 178 km’dir. Demirci ilçesinin nüfusu 50 bine yakındır. Halk genellikle tütün, üzüm ve zeytincilik ile uğraşır. İlçenin rakımı yüksek olduğu için kış ayları çok soğuk geçmektedir. Kıyafetlerinizi ona göre getirmenizde fayda var.

Manisa merkeze uzak olduğu için ilçe çok fazla gelişmemiştir ve gelen öğrenciler de ilk başta ilçeye alışamaz. Ancak Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun olarak ilçe merkezinde oturması ilçeyi geliştirmiştir. Öğrenciler aradığı her şeyi Demirci’de bulabilirler. Üstelik Demirci halkı da cana yakındır.

Demirci kız öğrenci yurtları arasında incelediğimiz Leyla Hanım Kız Öğrenci Yurdu 92 öğrenci kapasitelidir. Üniversiteye yakın bir konumda bulunan yurt 4 katlıdır ve farklı oda seçenekleriyle öğrencilere hizmet vermektedir.

Baza, elbise dolabı, çalışma masası, boydan boya halı kaplı zemin, oturma odası, etüd odası, balkonlu odalar, kaloriferli odalar, sıcak su yurdun genel özelliklerindedir.

Yorum alanı