Erzurum

kiz-yurtlari erkek-yurtlari

Doğu’nun en gelişmiş büyükşehir belediyesine sahip olan Erzurum, 1957 yılında kurulan Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesini bünyesinde bulundurmaktadır. AÖF öğrencilerini hesaba dahil etmediğimizde 100 bine yakın üniversiteli şehirde öğrenim görmekte. Erzurum’un toplam nüfusunun %10’dan fazlasını öğrenciler oluşturuyor.

Erzurum’da öğrenciler için ulaşım ve barınma gibi iki büyük sorunun olduğunu düşünmekteyim.
Merkezde bulunan özel yurtlar Kazım Karabekir Eğitim Fakültesine yakınken Yıldızkent’te bulunan özel yurtlar da Atatürk Üniversitesi merkez kampüse yakındır.

Öğrenciler Erzurum’da farklı barınma alternatiflerine sahiptir.

Öğrenci evi
En rahat barınma alternatifinin öğrenci evi olduğu düşünülmektedir. Kendine ait odanın olması, istediğin yemeği yapabilme özgürlüğü, giriş-çıkış saatlerinin olmaması gibi avantajları bulunsa da depozito, emlakçı komisyonu, kira, ev eşyası, yemek, bulaşık, faturalar (elektrik, su, doğalgaz, internet) maddi olarak öğrencilere büyük yük yüklemektedir.

KYK yurtları
Maddi olarak en uygun barınma tercihidir. Yurt ücretinin çok ucuz olmasının yanında öğrencilere verilen günlük yemek yardımı oda ücretini bedavaya getirmektedir. Kahvaltı ve akşam yemeği çıkmaktadır. KYK’nın Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlanmasıyla birlikte KYK yurtlarının çığır açtığını söyleyebiliriz. Her odada buzdolabının olması, parmak izli giriş sistemi, internetin getirilmesi ve oda özelliklerinin geliştirilmesi KYK yurtlarının kalınabilirliğini artırmıştır. Bunun yanında odalarda kalan kişi sayısının 4-6 arasında olması, yemeklerin istenilen seviyede olmaması KYK yurtlarının dezavantajlarındandır. Tabi KYK’nın en büyük dezavantajı kontenjan eksikliğidir. Başvuru yapanların yalnızca bir kısmı yurtlara kayıt olabilmektedir.

Özel yurtlar
Özellikle kız öğrenciler için özel yurtları tavsiye edebiliriz. Güvenlik, fatura, yemek-bulaşık, ısınma gibi sorunların olmaması özel yurtları cazip kılmaktadır. Genellikle özel yurtlarda odalar 1-2-3-4 ve 5 kişiliktir. Odada kalan kişi sayısı arttıkça oda ücreti de önemli derecede azalmaktadır. Yurt rehberi sitenin açılma amacı üniversite öğrenci ve ailelerini sokak sokak yurt arama derdinden kurtarmaktır.

Erzurum özel kız yurtları ile Erzurum özel erkek öğrenci yurtları bağlantılarına tıklayarak şehirde bulunan özel yurt, konuk evi, apart ve pansiyonların tamamını liste halinde görebilirsiniz.

Yurt rehberi ile
* Google street uygulamasıyla yurdun bulunduğu sokakta gezintiye çıkabilir,
* Galeri sekmesinden yurt ve oda resimlerini görebilir,
* İletişim sekmesinden telefon, site ve adres bilgilerini öğrenebilir,
* Açıklama kısmından yurt hizmetlerine ve üniversitelere ulaşım bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 


Yorum alanı